تحلیل آزمون‌ های آزمایشی یکی از کلیدی ‌ترین مراحل در فرآیند آمادگی برای آزمون ‌های اصلی است. در حالی که بسیاری از داوطلبان کنکوری پانسیون مطالعاتی در اصفهان، این فرآیند را جدی نمی گیرند. این افراد پس از شرکت در آزمون های آزمایشی، مشغول استراحت و تفریح می شوند. و به سراغ کارنامه آزمون و تحلیل عملکرد خود در آن نمی روند. در صورتی که رتبه های برتر؛ این زمان را فرصت مناسبی برای تحلیل آزمون خود می دانند. در نتیجه؛ عملکرد خود را بررسی می کنند و با توجه به آن، برای آزمون های بعدی آماده می شوند. بنابراین؛ ما در مرکز پانسیون مطالعاتی در اصفهان، تصمیم گرفتیم فرآیند تحلیل آزمون را به طور کامل برایتان تشریح کنیم.

فهرست تصاویر:

بررسی آزمون 1 چرایی

بررسی آزمون 2 گام دوم

بررسی آزمون 3 برجسته کردن نکات مهم

چرا باید آزمون های خود را تحلیل کنیم؟

تحلیل آزمون به شما کمک می کند از میزان بازدهی مطالعه خود مطلع شوید. اینکه چه مباحثی را بیشتر مسلط هستید و در چه مباحثی نیاز به تمرین و تست زنی بیشتری دارید.  یا اینکه چقدر توانسته اید زمان خود را موقع آزمون مدیریت کنید. بعضی از داوطلبان پانسیون مطالعاتی در اصفهان با مشاهده نتیجه بد آزمون خود، تحلیل آزمون را فرآیندی بی فایده می شمارند. در حالی که از نظر مشاوران مرکز drazingazor، تحلیل آزمون به بهبود وضعیت شما در آزمون بعدی کمک می کند. همچنین؛ موجب می شود برای شرکت در آزمون های بعدی، به طور هدفمند تری تلاش کنید.

بررسی آزمون 1 چرایی

دلیل- تحلیل آزمون
دلیل- تحلیل آزمون- دکتر آذین گازر

تحلیل آزمون چه سودی برای ما دارد؟

اولین و مهم ترین فایده تحلیل آزمون، شناسایی نقاط ضعف است. به عنوان مثال ممکن است در آزمونی، به سوالات بسیاری پاسخ غلط داده باشید. در نتیجه؛ تحلیل آزمون به شما کمک می کند تا راحت تر بتوانید دلایل بی‌ دقتی خود را شناسایی کنید. ممکن است این پاسخ های غلط به دلیل عجله در پاسخ گویی به سوالات باشد. یا اینکه نتوانسته باشید احساسات خود را به خوبی کنترل کنید. همچنین؛ با تحلیل آزمون راحت تر می توانید نقاط ضعف علمی خود را پیدا کنید. مثلا متوجه می شوید که کدام مطالب را فراموش کرده‌ و در کدام بخش ‌ها نیاز به مرور بیشتری دارید.

تحلیل آزمون در کنار نقاط ضعف، شما را با نقاط قوت تان نیز آشنا می کند. از جمله اینکه بهتر متوجه می شوید در چه مباحثی تسط بیشتری دارید. بنابراین؛ می توانید از این مباحث به عنوان سکوی پرتاب خود استفاده کنید. همچنین، تحلیل صحیح به شما کمک می‌ کند تا روند مطالعه خود را ارزیابی کنید. متوجه شوید در کدام مباحث به تکرار و تست زنی بیشتری نیاز دارید. و تا چه میزان باید ساعت مطالعه یا تعداد تست‌ های خود را افزایش دهید. علاوه بر این موارد؛ با تحلیل آزمون؛ با روش ‌های مختلف حل سوالات آشنا می شوید. و تله های تستی را راحت تر می شناسید.

گام اول تحلیل آزمون؛ مشاهده اطلاعات کارنامه

با مشاهده کارنامه خود، ابتدا باید به اطلاعات اولیه توجه کنید. اطلاعاتی مانند درصد دروس مختلف؛ تعداد سوالات غلط و نزده، تراز و رتبه. بسیاری از داوطلبان تحلیل آزمون خود را در همین مرحله رها می کنند. درحالی که این تازه اول راه است و عملا یک مرحله کوچک از تحلیل آزمون محسوب می‌ شود. در ادامه توضیح می دهیم چگونه پاسخ‌ های صحیح و غلط خود را بررسی و دلایل اشتباهاتتان را شناسایی کنید. با این اطلاعات، می‌ توانید نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنید. به علاوه در آزمون ‌های آینده با آمادگی و استراتژی بهتری ظاهر شوید.

  12 آیتم در ارتباط با پارامترهای موثر داوطلبان در انتخاب رشته مهندسی پزشکی!

گام دوم؛ تحلیل سوالات هر درس

مشاوران تیم دکتر آذین گازر معتقدند برای یک تحلیل جامع و اصولی، دفتری تهیه کنید. زیرا قرار است اطلاعات مهمی را در آن ثبت کنید. هنگامی که شما در یک آزمون شرکت می کنید، بعضی از سوالات را غلط جواب می دهید. و تعدادی از سوالات را بدون پاسخ باقی می گذارید. بنابراین؛ باید در دفتر تحلیل آزمون خود، جدولی چند ستونه برای بررسی این سوالات در هر درس بکشید. به طوری که در ستون اول، شماره سوالات را بنویسید. و در ستون دوم تعیین کنید که آن سوال را پاسخ نداده اید یا اشتاه حل کرده اید. برای افزایش سرعت تحلیل؛ بهتر است از علامت های نمادین مانند ضرب در یا علامت منفی استفاده کنید.

بررسی آزمون 2 گام دوم

گام دوم-تحلیل آزمون
گام دوم-تحلیل آزمون-دکتر آذین گازر

گام سوم؛ مشخص کردن دلیل اشتباهات

حالا نوبت به مهم ترین مرحله تحلیل آزمون می رسد. چون برنامه ریزی های درسی و آمادگی برای آزمون بعدی باید بر اساس اطلاعات این مرحله انجام شود. در این قسمت شما باید علت اشتباهات خود را تعیین و در ستونی را یادداشت کنید. برای مثال مشخص کنید به دلیل کمبود وقت به سوالی پاسخ نداده اید یا اینکه اصلا تسلطی روی آن مبحث نداشته اید. پاسخ های اشتباه شما نیز ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. شاید حین حل مسئله دچار اشتباه محاسباتی شده اید. یا سوال را با دقت نخواندید و به درستی متوجه خواسته مسئله نشدید. حتی گاهی ممکن است به مسئله به پاسخ درست بدهید. اما هنگام وارد کردن گزینه صحیح در پاسخنامه، دچار خطا شوید.

فراموش نکنید در کنار بررسی سوالات غلط و پاسخ داده نشده، سوالات صحیح را نیز چک کنید. خوشبختانه بررسی این سوالات به زمان زیادی نیاز ندارد. هدف از بررسی آن ها تنها چک کردن راه حل های مسئله است. تا راه های میان بری که برای حل آن ها وجود دارد را یاد بگیرید. به علاوه؛ بررسی این سوالات اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد. و خیال تان را از بابت مباحثی که بر آن ها مسلط هستید راحت می کند. در نتیجه؛ در آزمون های آینده، زمان کمتری برای تکرار این مباحث خواهید گذاشت. در نهایت؛ برای دسترسی راحت تر به هر سوال، ستونی را برای وارد کردن مشخصات آن مانند شماره صفحه آن در نظر بگیرید.

گام چهارم؛ برجسته کردن نکات مهم

می‌ توانید در دفتر تحلیل آزمون، نکات کلیدی و مهم هر آزمون را ثبت کنید. با این حال، ممکن است این کار وقت‌ گیر باشد. خصوصا برای داوطلبانی که به دلیل وسواس زیاد، تمایل به یادداشت هر نکته‌ ای دارند. بنابراین؛ به توصیه تیم دکتر آذین گازر، بهتر است بیشتر نکات را هایلایت کنید. سعی کنید فقط نکات برجسته را به کتاب درسی یا جزوه معلمتان اضافه کنید. مثلا نکات دروس عمومی را در کتاب و جزوه یادداشت کنید. در اینصورت کافی است فقط سوالات نکته‌ دار دروس تخصصی را همراه با پاسخ‌ صحیح در دفتر، یادداشت کنید.

بررسی آزمون 3 برجسته کردن نکات مهم

برجسته کردن نکات- تحلیل آزمون
برجسته کردن نکات- تحلیل آزمون- دکتر آذین گازر

 گام پنجم؛ هدفگذاری برای موفقیت در آزمون های بعدی

حالا که به خوبی آزمون خود را تحلیل کردید، می توانید برای آزمون بعدی هدف گذاری کنید. مشاوران تیم drazingazor تاکید دارند؛ اهداف را به صورت واقع بینانه و بر اساس علت اشتباهات خود تعیین کنید. برای نمونه اگر علت اصلی اشتباهاتتان عدم کنترل صحیح زمان است، باید مدیریت زمان خود را بهبود دهید. یا اگر مباحثی را به درستی جمع بندی نکردید، برای آزمون بعدی باید تمامی مباحث را مطالعه کنید. به علاوه سعی کنید به صورت پیوسته و در گام های کوچک اهدافتان را پیش ببرید. رتبه های برتر کنکور، راز موفقیت خود را رعایت همین نکته می دانند. همچنین؛ سعی کنید اهداف مشخص شده را در کاغذی لیست کنید و در جلوی دیدتان قرار دهید.

  کارنامه سبز کنکور چیست و چه اطلاعاتی دارد+ 4 مرحله دریافت کارنامه سبز

بهترین زمان تحلیل آزمون، چه موقع است؟

بهترین زمان برای تحلیل آزمون بلافاصله پس از برگزاری آن است. البته توصیه می کنیم پس از آزمون چند ساعت استراحت کنید و سپس به تحلیل بپردازید. در این مدت، کارنامه اولیه و پاسخ‌ نامه آزمون نیز منتشر می شود. پس از آن، به محض دسترسی به این اطلاعات، تحلیل را آغاز کنید. اگر تحلیل تمامی دروس در همان روز جمعه ممکن نشد، حداکثر تا روز بعد آن را انجام دهید. به تعویق انداختن فرآیند تحلیل به روز ها یا حتی هفته بعدی کار درستی نیست! زیرا با گذشت زمان، جزئیات و دلایل انتخاب ‌پاسخ هایتان را فراموش می ‌کنید. از همه مهم تر اینکه اهمیت فرآیند تحلیل برایتان کمرنگ شده و از انجام آن منصرف می شوید.

بعد از تحلیل آزمون چه کنیم؟

مشاوران تیم دکتر آذین گازر اقدامک هایی را بعد از تحلیل آزمون به شما پیشنهاد می کنند. آن ها معتقدند بعضی از داوطلبان پس از تحلیل کنکور از عملکرد خود ناراضی هستند و نا امید می شوند. در مقابل برخی دیگر؛ از عملکرد خود به شدت راضی هستند و دچار غرور و خود پسندی می شوند. در حالی که باید این احساسات زود گذر رابه درستی شناسایی و کنترل شود. تا برای آزمون های بعدی بتوانید به طور واقع بینانه تری برنامه ریزی و تلاش کنید.

همچنین؛ در گام بعدی توصیه می کنند هر شب عادات مفیدی را در خود ایجاد کنید. مثلا به مدت یک ربع لغات مهم را مرور کنید یا حدود نیم ساعت به بررسی اشکالات آزمون خود بپردازید. بدون شک این عادات در دراز مدت می توانند تاثیر شگرفی را در عملکرد شما ایجاد کنند. البته؛ سعی کنید در انجام این مراحل بیش از حد به خود سخت نگیرید. زیرا؛ در این صورت با عواقب بدی از جمله خستگی روحی رو به رو می شوید.

سخن پایانی

تحلیل آزمون فرآیند بسیار مهمی است که شما را برای شرکت در آزمون های بعدی آماده می کند. با تحلیل دقیق نتایج، می ‌توانید بفهمید کدام دروس یا مباحث به تمرین بیشتری نیاز دارند. همچنین مشکلات و نقاط ضعف خود مانند بی ‌دقتی یا نا توانی در زمان ‌بندی را شناسایی کنید.  با استفاده از روش های موثر، استراتژی ‌های مطالعه خود را بهبود بخشید. همچنین؛ نقاط قوت خود را تشخیص داده و اعتماد به نفس تان را افزایش دهید. در نهایت؛ برای داشتن تحلیل درست، توصیه می کنیم مراحل ذکر شده در این مقاله را به دقت مطالعه کنید.  در صورت بروز مشکل می توانید، از راهنمایی های مشاوران تیم drazingazor استفاده کنید.

نام نویسنده محدثه سادات مظلوم زاده
موضوع مقاله آموزش تحلیل آزمون های آزمایشی
تاریخ انتشار مقاله 24 مرداد ماه 1403
تحلیل آزمون های آزمایشی کمک به بهبود عملکرد شما در آزمون های بعدی

سوالات متداول

چرا تحلیل آزمون ‌های آزمایشی مهم است؟

تحلیل آزمون‌  قلم چی و سایر آزمون های آزمایشی به شما در شناسایی نقاط قوت و ضعف کمک می کند. و موجب می شود استراتژی‌ های خود را برای آزمون اصلی اصلاح کنید.

چه زمانی بهترین زمان برای تحلیل آزمون است؟

در همان روز آزمون؛ وقتی که جزئیات و دلایل انتخاب ‌هایتان هنوز در ذهن شما تازه است.

چگونه تحلیل آزمون می‌ تواند عملکرد شما را بهبود دهد؟

با شناسایی و رفع اشتباهات، بهبود مدیریت زمان و یادگیری نکات کلیدی برای جلوگیری از تکرار اشتباهات در آینده.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *