بهترین انتخاب رشته کنکور را چکونه انجام دهیم؟ سوالی که به یکی از مهم ترین دغدغه های داوطلبان مراکز پانسیون مطالعاتی در اصفهان، تبدیل شده است. انتخاب رشته، یکی ازسرنوشت ساز ترین مراحل زندگی هر فرد است. این تصمیم نه تنها بر مسیر تحصیلی داوطلب تاثیر می گذارد. بلکه؛ بر آینده شغلی و حرفه ای او نیز اثرگذار است. بنابراین؛ برای بهترین انتخاب رشته، به مشاوری آگاه و با تجربه نیاز دارید. مشاوری که به شرایط رشته ها و پذیرش دانشگاه ها توجه کافی داشته باشد. و از تغییرات مداوم بازار کار و نیاز های شغلی، نیز به خوبی مطلع باشد. مانند مشاوران ما در مرکز پانسیون مطالعاتی در اصفهان که برای بهترین انتخاب رشته، در کنار داوطلبان هستند.
فهرست تصاویر
بهترین انتخاب رشته از نظر متخصصان مرکز مشاوره دکتر آذین گازر، نیاز مند توجه به عوامل مختلفی است. عواملی که رعایت آن ها شانس شما را برای قبولی در بهترین دانشگاه ها و رشته ها افزایش می دهد. بسیاری از داوطلبان هنگام انتخاب رشته، خود سرانه رشته هایی را لیست می کنند. در حالی که این رشته ها با علایق و روحیات آن ها هم خوانی ندارد. یا هزینه شهریه آن رشته ها به قدری زیاد است که از پس پرداخت آن ها بر نمی آیند. بنابراین؛ ناچار می شوند رشته خود را نیمه کاره رها کنند. ما به عنوان یک پانسیون مطالعاتی در اصفهان، تصمیم گرفتیم این مقاله را گردآوری کنیم. تا راحت تر بتوانید بهترین انتخاب رشته را انجام دهید.
نکات اصلی برای بررسی کارنامه کنکور سراسری ۱۴۰۳:
کارنامه کنکور سراسری از اطلاعات مهمی تشکیل شده است. از جمله مشخصات فردی، نمرات خام و نمره کل، معدل و میزان تاثیر سوابق تحصیلی داوطلب. که برای دریافت آن باید به سایت سازمان سنجش sanjesh.org مراجعه کنید. برای بهترین انتخاب رشته، اولین قدم بررسی کارنامه است. در بررسی کارنامه، ابتدا باید از صحت اطلاعات فردی شناسنامه ای خود مطمئن شوید. در ادامه؛ به سراغ اصلی ترین قسمت کارنامه یعنی بخش نمرات خام و اختصاصی خود بروید. این بخش نشان دهنده رتبه و نمره کل یا تراز شماست. پس از آن، با مقایسه نمرات ثبت شده در کارنامه و نمرات مورد انتظار خود، صحت آن ها را بررسی کنید. در صورت مشاهده هرگونه خطا، می توانید به نتایج کنکور خود اعتراض کنید.
در مرحله بعدی باید وضعیت مجاز بودن یا نبودن خود را برای انتخاب رشته بررسی کنید. این وضعیت برای انتخاب رشته در دانشگاه های روزانه و غیر روزانه مشاهده می شود. همچنین؛ وضعیت مجاز بودن برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز در همین کارنامه اعلام می شود. داوطلبان مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد، در انتهای کارنامه خود یک کد دسترسی به انتخاب رشته مشاهده می کنند. در ادامه مدتی بعد از اعلام نتایج کنکور، دفترچه های انتخاب رشته منتشر می شوند. بنابراین؛ شما می توانید دفترچه انتخاب رشته مربوط به زیر گروه آزمایشی خود را از سایت سازمان سنجش دانلود کرده. و فرآیند انتخاب رشته را آغاز کنید.
نکات لازم 1کارنامه کنکور
سهمیه ها در انتخاب رشته چه نقشی دارند؟
هر داوطلب در کنکور سراسری، سهمیه مناطق را دارد. و علاوه بر آن، سهمیه های دیگری نیز برای داوطلبانی که واجد شرایط هستند، در نظر گرفته می شود. مانند سهمیه مناطق، سهمیه رزمندگان، سهمیه جانبازان و ایثارگران، خانواده شهدا و غیره. داوطلبانی که فقط از سهمیه مناطق برخوردار اند، رتبه آن ها بر اساس همین سهمیه اعلام می شود. اما اگر داوطلبی دو سهمیه داشته باشد، در کارنامه اولیه او دو رتبه درج می شود. یکی در سهمیه مناطق و یکی در سهمیه غیر مناطق. که در پذیرش نهایی او، تنها سهمیه ای اعمال می شود که شانس قبولی داوطلب در آن بیشتر باشد.
چیدمان صحیح زیر رشته ها برای بهترین انتخاب رشته
خوشبختانه برای انتخاب رشته آزمون سراسری، شانس انتخاب 150 رشته از زیر گروه خود را دارید. و جالب است بدانید برای این انتخاب، نیاز به پرداخت هزینه ای ندارید! فقط کافی است پس از دریافت کارنامه کنکور و بررسی آن، به سایت سازمان سنجش مراجعه کنید. و رشته محل های مورد نظر خود را انتخاب کنید. البته برای داوطلبان زیر گروه تجربی یک استتثنا وجود دارد. این افراد انتخاب زیر شاخه های اصلی رشته تجربی در دانشگاه آزاد را نیز باید در همین مرحله انجام دهند. این رشته ها شامل پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و دامپزشکی هستند. بنابراین؛ برای انتخاب سایر رشته های دانشگاه آزاد، می توانند در زمان اعلام انتخاب رشته این دانشگاه اقدام کنند.
بهترین انتخاب رشته، انتخابی است که بر اساس علاقه و اولویت شخصی باشد. زیرا سازمان سنجش به ترتیب رتبه داوطلبان، فرم انتخاب رشته آن ها را بررسی می کند. و تا زمانی که انتخاب های شما را به طور کامل بررسی نکرده، به فرم نفر بعدی نمی پردازد. مگر اینکه در یکی از انتخاب ها پذیرفته شوید. در این صورت قبولی شما در آن رشته محل اعلام می شود. برای مثال اگر شما 110 کد رشته محل را در فرم انتخاب رشته خود وارد کرده اید. سازمان سنجش این انتخاب ها را به ترتیب از بالا به پایین بررسی می کند. اگر در انتخاب 39 پذیرفته شوید، بررسی متوقف و قبولی اعلام می شود.
استراتژی های لازم برای بهترین انتخاب رشته
از نظر مشاوران مرکز drazingazor برای بهترین انتخاب رشته محل ها، باید 3 استراتژی مهم را در نظر بگیرید. استراتژی خوشبینانه، منطقی و تضمینی. استراتژی خوشبینانه، 25 درصد از انتخاب های شماست که شانس قبولی کمی در آن ها دارید. برای مثال انتخاب رشته دندانپزشکی روزانه دانشگاه تهران برای فردی با رتبه 1500 منطقه یک، انتخابی هوشمندانه است. 55 درصد از انتخاب ها باید مختص رشته محل هایی باشد که احتمال قبولی در آن ها منطقی است. برای داوطلبی با رتبه 1200، انتخاب هایی منطقی هستند که سال گذشته با رتبه هایی بین 1000 تا 1500 پذیرفته شده اند. انتخاب های تضمینی نیز 15 درصد از انتخاب ها برای رشته هایی است که شانس قبولی در آن ها زیاد است.
تاثیر علاقه، آینده شغلی و اهداف مورد نظر در بهترین انتخاب رشته
از نظر متخصصان مرکز مشاوره دکتر آذین گازر، عوامل زیادی در بهترین انتخاب رشته کنکور نقش دارند. در نظر گرفتن تمامی این عوامل در کنار هم، می تواند شما را در بهترین انتخاب رشته یاری کند. اولین و مهم ترین عامل، توجه به علایق شما است. بسیاری از داوطلبان بدون توجه به علاقه و صرفا بر اساس ترند روز دست به انتخاب رشته می زنند. در حالی که با شروع دوران دانشگاه، به تدریج متوجه می شوند که کمترین علاقه ای به آن ندارند. مثل رشته پزشکی که داوطلبان برای قبولی در آن تلاش زیادی می کنند. اما با دیدن یک قطره خون، از حال می روند.
مورد بعدی، در نظر گرفتن آینده شغلی رشته های انتخابی است. بسیاری از افراد پس از فارغ التحصیلی، به دنبال فرصت های شغلی رشته خود می روند. اما متاسفانه متوجه می شوند که این رشته امنیت شغلی مناسبی ندارد. در مرحله بعد، باید به هدف خود نیز توجه کنید. اگر هدف شما از ادامه تحصیل تنها ارتقاء مدرک تحصیلی است. باید رشته هایی را انتخاب کنید که در مقاطع ارشد و دکتری نیز گرایش های مرتبطی داشته باشند. و اگر تصمیم به مهاجرت دارید، باید از شرایط رشته ها و قوانین مهاجرتی کشور مقصد اطلاعات کافی کسب کنید.
نکات لازم 2تاثیر علاقه
نقش شهریه در انتخاب رشته
برای بهترین انتخاب رشته، شهریه یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب رشته است. چرا که داوطلب باید در آینده حداقل برای هشت ترم هزینه های لازم را پرداخت کند. در حالی که بسیاری از داوطلبان این مورد را در نظر نمی گیرند. و پس از قبولی نهایی در یک رشته متوجه می شوند که رشته انتخابی در دانشگاه شهریه پرداز است. که این موضوع می تواند تمامی تلاش ها و زحمات چند ساله آن ها را به هدر دهد. و در انتها ممکن است منجر به انصراف یا نا رضایتی داوطلب از رشته محل قبولی شود.
بنابراین؛ مشاوران تیم drazingazorبرای بهترین انتخاب رشته به داوطلبان توصیه می کنند زیر شاخه های مورد علاقه خود را در دانشگاه های مختلف بررسی کنند. معتقدند قبل از انتخاب رشته، زیر شاخه های مختلف هر دانشگاه و شهریه مربوط به آن ها را بررسی کنید. مانند روزانه، شبانه، ظرفیت مازاد، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، و دانشگاه آزاد. و در صورت توان مالی، آنها را در فرم انتخاب رشته خود قرار دهید.
مشاور باتجربه؛ لازمه بهترین انتخاب رشته کنکور
بسیاری از داوطلبان اطلاعات زیادی از انتخاب رشته و مراحل آن ندارند. در نتیجه؛ لازم است برای بهترین انتخاب رشته، از راهنمایی های یک مشاور با تجربه استفاده کنند. مشاوری که ابتدا با سنجش یک آزمون شخصیتی، با خصوصیات، علایق و توانمندی های هر داوطلب آشنا شود. از قوانین و ضوابط انتخاب رشته کنکور سراسری اطلاع کاملی داشته باشد. تا بتواند داوطلبان را در فهم دقیق اطلاعات موجود در دفترچه های راهنما و سایت سازمان سنجش یاری کند. این آگاهی باعث می شود داوطلبان دچار سردرگمی و اشتباهات رایج نشوند.
در ادامه؛ مشاور با تحلیل دقیق کارنامه داوطلبان، نقاط قوت و ضعف آن ها را شناسایی می کند. و بهترین رشته ها و دانشگاه ها را بر اساس رتبه و تراز داوطلب پیشنهاد می دهد. این تحلیل به انتخاب هایی واقع بینانه و منطقی منجر می شود. همچنین؛ او با ارائه اطلاعات جامع و دقیق درباره رشته ها و بازار کار آینده، به داوطلبان کمک میکند. تا بر اساس علایق و استعداد های خود، رشته های مناسب را انتخاب کنند. این اطلاعات شامل بررسی آینده شغلی، درآمد، و بازار کار هر رشته است. برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب رشته را در کنار چنین مشاوری تجربه کنید، می توانید به مرکز مشاوره دکتر آذین گازر مراجعه کنید.
نکات لازم 3مشاور با تجربه
نکات پایانی
در این مقاله سعی کردیم به بررسی نکات مهم در زمینه بهترین انتخاب رشته بپردازیم. سعی کنید پس از کنکور با دانشجویان، فارغ التحصیلان، مشاوران و صاحبان مشاغل مختلف مشورت کنید. تا بتوانید اطلاعات بیشتری درباره آینده شغلی، شرایط کاری و محیط های دانشگاهی کسب کنید. همچنین؛ در زمان انتخاب رشته به علایق، توانمندی ها، شرایط زندگی و مالی خود توجه داشته باشید. برای انتخاب دانشگاه در سایر شهر ها، دقت کنید که آیا حاضرید به مدت 4 سال دوری از خانواده را تحمل کنید. برای افزایش شانس قبولی خود، به رشته های زیر گروهی که در آن رتبه بالاتری آوردید، توجه بیشتری کنید. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، می توانید با مشاوران مرکز drazingazor در ارتباط باشید.
نام نویسنده | محدثه سادات مظلوم زاده |
---|---|
موضوع مقاله | چگونه بهترین انتخاب رشته را انجام دهیم؟ |
تاریخ انتشار مقاله | 3 مرداد ماه 1403 |
استراتژی های بهترین انتخاب رشته | خوشبینانه، منطقی و تضمینی |
سوالات متداول
برای انتخاب رشته کنکور چند انتخاب داریم؟
خوشبختانه این شانس را دارید که در انتخاب رشته کنکور سراسری، 150 رشته محل را انتخاب کنید.
چه عواملی ما را در انجام بهترین انتخاب رشته یاری می کنند؟
آگاهی از شرایط رشته های مختلف، آینده شغلی آن ها، توانمندی های خود مهم ترین عوامل اند.
برای تهیه دفترچه انتخاب رشته چه کنیم؟
می توانید به سایت سازمان سنجش مراجعه و دفترچه مربوط به گروه آزمایشی خود را دانلود کنید.
بدون دیدگاه