رقابت درسی سالم چیزی که بعضی ها تجربه و بعضی از افراد آن را اصلاً تجربه نکرده باشند که بتوانند در مورد آن اظهار نظری کنند. چیزی که شاید در پانسیون مطالعاتی اصفهان ما بتوانند تجربه کنند. رقابت سالم چون باعث می شود خاطرات شیرین و یا خاطرات تلخی برای ما داشته باشد که سال ها همراه ما شده است. ایجاد جو رقابتی سالم در تحصیل باید ماهرانه باشد، زیرا مرز بین رقابت و حسادت به باریکی یک تار مو است. که با پانسیون مطالعاتی اصفهان ما قابل لمس باشد. خیلی از افرادی که تشخیص این این دو از هم مشکل است و ممکن هست رقابت تبدیل به دشمنی شود کمک می کنیم.

فهرست تصاویر:

رقابت 1 مفهوم

رقابت 2 تفاوت رقابت

رقابت 3 تقویت رقابت سالم

مفهوم رقابت و رقابت پذیری

رقابت مفاهیم بسیاری دارد که دو تعریف آن را با تعریف ٬٬ مقایسه کردن افراد با یکدیگر٬٬ یا ٬٬مقایسه فرد با خود٬٬ در نظرمی گیریم . البته، مانند بسیاری از ویژگی های رفتاری، رقابت پذیری یک طیف است. برخی افراد نسبتاً کمتر رقابتی هستند، برخی دیگر بیشتر، و به نظر می رسد عده ای وسواس زیادی برای برنده شدن در هر زمینه دارند. برای درک بهتر این مفهوم می توانید به سایت (Eastern Oregon University) مراجعه کنید. همه رقابت های سالم در اولین قدم نیازمند هدف و انگیزه درستی دارند در یکی از بهترین پانسیون مطالعاتی در اصفهان شرایط آنرا دیده ایم.

 یکی از اساسی ترین و مهم ترین انگیزه ها زمانی به پدید می آید که فرد پیشرفت را احساس کند و به خواسته هایش نزدیک شود. رقابت عاملی بسیار مهم در زندگی ما و به خصوص زندگی تحصیلی دانش آموزان است، اما باید توجه داشت که رقابت درسی سالم و سازنده باشد. در این صورت هست که رقابت در دانش آموزان باعث می شود که انگیزۀ در آن ها برای درس خواندن و یادگیری بیشتر شود. رقابت درسی سالم، دانش آموزان را برای رسیدن به اهداف والا در زندگی آماده و نحوۀ کنار آمدن با شکست ها آموزش می دهد.

مفهوم رقابت - رقابت درسی سالم
مفهوم رقابت – رقابت درسی سالم – دکتر آ‌‌ذین گازر

رقابت 1 مفهوم

جنبه های مثبت و منفی رقابت درسی در دانش آموزان

در رقابت های تحصیلی باد به جنبه هایی که ممکن هست به دانش پژوهان کمک میکند یا باعث ضرر به او می شود اشاره کرد:

  • احساس ترس و ناامنی: باعث می شود فرد به دیگران اعتماد نکند و از همه دوری کند.
  • از بین رفتن اعتماد به نفس: علتی می شود که او دیگر از درس و مدرسه استقبال نکند.
  • افزایش انگیزه برای یادگیری: فرد با دیدن موفقیت های کسب شده انگیزه برای به دست آوردن موفقیت های بیشتر به دست می آورد.
  • بهبود عملکرد تحصیلی: با موفقیت تحصیلی تلاش بیشتری برای بهبود خود انجام می دهد.
  • توسعه مهارت های حل مسئله: حل مسأله کم کم برای او به ساده می شود.
  • تقویت روحیه کار گروهی: نسبت به دیگران حس مثبتی پیدا می کند و تلاش می کند کار ها را گروهی انجام دهد.
  • افزایش اعتماد به نفس: اعتماد به نفس با افزایش موفقیت افزایش می یابد و باعث خوشنودی او می شود.
  • کاهش انگیزه برای یادگیری: به سبب امکان شکست انگیزه برای یادگیری کم می شود.
  • افزایش استرس و اضطراب: شکستی که ممکن است پیش بیاید سبب اضطراب و استرس شدیدی می شود.
  • ایجاد حسادت و کینه: از جهتی که ممکن است دوستان او موفق و او شکست بخورد نسبت به دیگران حس حسادت یا از آن ها کینه برمیدارد.
  • تضعیف روحیه کار گروهی: نسبت به دیگران بدبین و نمی تواند با دیگران همکاری کند.
  1 اصطلاح #کتابخانه خصوصی یا پانسیون مطالعاتی در اصفهان چیست؟

تفاوت رقابت درسی سالم و ناسالم

 در رقابت درسی سالم، دانش آموزان با خودشان در گذشته مقایسه می شوند نه با دیگران. بنابراین اساس رقابت درسی سالم، رشد فردی هست و می آموزند برای رسیدن به هدف هایی که دارند تلاش کنند. رقابت در دانش آموزان به شکل سالم و سازنده، نیازمند محیطی دارد. این محیط باید، وسایل مورد نیاز به یک اندازه دسترسی و شرایط برای رشد عالی میسّر باشد. رقابت سالم باعث می شود که خلاقیت و مهارت های مختلف در دانش آموزان گسترش یابد.

 در رقابت درسی ناسالم دانش آموز تنها و فقط به برد، فکر می کند و یادگیری جایگاه آنچنان مهمی ندارد. معلم و والدین به دانش آموزان فشار می آورند. در رقابت درسی ناسالم دانش آموز به جای لذت از فرآیند رقابت و یادگیری بیشتر، همواره از همکلاسی های خود بهتر و دستاورد بیشتری داشته باشد. ترس از شکست به شدت نمایان است و افراد را از تلاش کردن باز می دارد. همچنین باعث می شود خیلی زودخسته شوند و عقب نشینی کنند. رقابت درسی ناسالم،دانش آموزان به جای تمرکز بر کار تیمی و همکاری، معمولا دچار تنش، بحث، مقصر دانستن اعضای تیم و رفتارهای مخرب می شوند.

تفاوت رقابت درسی - رقابت درسی سالم
تفاوت رقابت درسی – رقابت درسی سالم – دکتر آذین گازر

رقابت 2 تفاوت رقابت

چرا توجه به رقابت درسی سالم بین دانش آموزان اهمیت دارد؟

رقابت درسی غیر اصولی و بدون برنامه که همراه با مقایسه ناعادلانه بین افراد صورت میگیرد. که موجب ایجاد حس تحقیر و اشتیاق یادگیری را در افراد از بین خواهد برد که نتیجه آن در تضاد با هدف اصلی رقابت سالم خواهد بود. همه افراد از نظر شرایطشان با یکدیگر تفاوت های بسیاری دارند و نمی توان آنها را در یک چهارچوب کلی برای ارزیابی و برنامه ریزی قرار داد. لذا باید توجه بسیار زیادی به اخلاقیات هر فرد داشت.

 اگر در جو رقابت تحصیلی ، دانش آموز احساس کند به میزان توانایی و تلاش اش نمی تواند برد کسب شود حس ناامیدی می کند. در این شرایط مدرس و خانواده باید پیشرفت حاصل از برنامه ریزی قبل را برای او با ارزش نمایش دهد. با برنامه ریزی درسی درست، اصولی و با توجه به توانایی های دانش پذیر محیطی را فراهم کند. که به او اجازه دهد بر روی استعداد، مهارت ها و فهم در حال افزایش خود تمرکز کند.

چطور رقابت درسی سالم را افزایش دهیم؟

رقابت درسی سالم باعث می شود تا با انگیزه بیشتر کار کنیم، بالا رفتن از موانع و تلاش برای بهترین شدن. اغلب، رقابت، مرز های آنچه را تصور می کنیم که توانایی انجام آنرا داریم گسترش می دهد. همچنین رقابت درسی سالم به ما می آموزد که حس شکست را به درستی تجربه کنیم. حس شکست اصولی یک مهارت هست که فقط با تجربه پدید می آید. همچنین شکست در رقابت باعث افزایش صبر می شود. توانایی بلند شدن از روی پایمان، تفکر در عملکرمان و بازگشت قوی تر نشانه ی یک برنده واقعی است.

در ادامه به چند راه تاثیرگذار برای دستیابی به رقابت درسی سالم بهتر و رشد ذهنیت اشاره خواهیم کرد:

– روی سفر تمرکز کنید نه مقصد آن

در هر مقطع تحصیلی که باشیم، همیشه بهتر از ما خواهد بود و همیشه چیز هایی هست که آنطور که برنامه ریزی کردید پیش نخواهد رفت. فراتر از برد و باخت فکر کنید و تمام حواس خود را برای تلاش هایی که کردید معطوف کنید. چه یاد گرفتیم ، چه عملکردهایی از خود را موفق دیدید واز زمانی که مسیر را شروع کردید به چه موفقیت هایی رسیدید. از این نکات برای تعیین اهداف جدید خود استفاده کنید تا امیدوار شوید.

  15 آیتم برای انعطاف ‌پذیری در برنامه ‌ریزی زمانی سالن و پانسیون مطالعاتی!

– از موفقیت دیگران خوشحال باشید

 هیچ محدودیتی برای موفقیت وجود ندارد. بله، گاهی باید یک تیم برنده و یک تیم بازنده داشته باشیم. اینکه در باخت دیدن موارد مثبت عجیب هست. توسعه هوش همدلی و هیجانی می تواند به شما کمک کند که موفقیت دیگران را جشن بگیرید. این مهارت به شما کمک می کند که رویکردی مثبت و سالم تر برای برد و باخت داشته باشید بتوانید از زندگی کردن لذت ببرید. روابط اجتماعی خود را نیز بهبود دهید تا از زندگی خود بیشترین بهره را ببرید.

– از مقایسه خود با دیگران دست بردارید

 در بیشتر موارد وقتی در یک محیط رقابتی هستید، مقایسه نکردن با دیگران اهمیت بسزایی دارد. با این حال مهم است به اصول اولیه که می دانید نگاه کنید و درس هایی که در کودکی یاد گرفتید به یاد آورید. شما فقط کنترل خودتان را دارید،نه بقیه افراد را. هر فردی از طبقات مختلف زندگی هست. توقعات خود را مدیریت کنید. پله اول نردبان خود را با پله هشتم دیگران مقایسه نکنید همچنین این مقایسه باعث ضربه بدی به خود هست.

شما بزرگترین رقیب خود هستید

کلید موفقیت، چه در رینگ و چه خارج از آن، حفظ رقابت درسی سالم با خودتان است. این کار شما را تشویق می کند که به طور مداوم پیشرفت کنید و به اهداف خود برسید. روی پیشرفت تمرکز کنید نه کمال. با این طرز فکر می توانید اهداف تعیین شده را برای موفقیت به کار ببرید که فراتر از مفهوم ناسالم بر برد و باخت است. سپس، می توانید برنامه ریزی کنید و شکل مثبتی از انگیزه را شکل دهید که پاداش بیشتری نسبت به برنده شدن دارد.

برای پیشرفت باید با خودتان رقابت کنید. اگر این کار را نکنید، بدن شما به برنامه تمرینی شما عادت می کند و دیگر پاسخ نمی دهد. با این حال، حتی زمانی که رقیب شما خودتان هستید، باید از ناسالم شدن آن رقابت درسی سالم جلوگیری کنید. بنابراین زمانی اتفاق می افتد که تمایل شما به چیزهای بیشتر شما را از گوش دادن به بدنتان باز دارد. تمرین از طریق آسیب دیدگی بی ثمر است، همانطور که فرم تمرین خود را برای انجام کارهای بیشتر به خطر می اندازد. بنابراین، تمرین سخت همیشه باید با تمرین هوشمندانه همراه شود.

تقویت رقابت سالم - رقابت درسی سالم
تقویت رقابت سالم – رقابت درسی سالم – دکتر آذین گازر

رقابت 3 تقویت رقابت سالم

به رقابت خود مسیر دهید

داشتن روحیه رقابتی می تواند شکلی از انگیزه برای موفقیت باشد. با این حال، باید با رفتار شما متعادل شود. به جای ارزش گذاری برای خود در مقایسه با شخص دیگر، روی این تمرکز کنید که عملکرد شما چگونه بهبود یافته است. همچنین چگونه آن چیزی را که باید روی آن کار کنید برجسته می کند. به جای اینکه ضرر را شخصاً بگیرید، آن را عینی ببینید. اجازه دهید شما یاد بگیرید تا بتوانید بهتر از قبل با نیت برنده شدن برگردید، نه برای شکست دادن طرف مقابل، بلکه برای بهبود خود.

نتیجه گیری

در رقابت درسی سالم بیشتر از هر چیزی باید به توانایی های فرد توجه کرد. همچنین رقابت درسی سالم نیازمند شرایط و لوازمی است. رقابت درسی سالم باید در محیطی باشد که بتواند فرد را به نهایت خود برساند. دیگران مخصوصاً خانواده باید به رقابت درسی سالم توجه داشته باشند و بتوانند آنرا از هر لحاظی فراهم کنند. در این مسیر باید به سفر توجه کنیم و از مقایسه خود با دیگران اجتناب کنیم. البته این را بدانیم که باید از برد دیگران خوشحال شویم. یکی از مهمترین اصل هایی که باید بدانیم آن است که بزرگترین رقیبمان خودمان هستیم و باید روی خودمان سرمایه گذاری کنیم.

عنوان چگونه رقابت درسی سالم داشته باشیم؟ ۳ راه تقویت آن!
نام نویسنده امین صفائی
تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۲

سؤالات متداول

۱- چه عواملی باعث می شود که رقابت درسی سالم شکل بگیرد؟

عوامل مختلفی اعم از رفتار دیگران، مقایسه نکردن و … تأثیر بسزایی در رقابت درسی سالم دارد.

۲- بزرگترین رقیب ما در رقابت کیست؟

بزرگترین رقیب ما در رقابت درسی سالم خودمان هستیم چون ما بیشترین اثرگذاری را روی خودمان می گذاریم.

۳- رقابت درسی ناسالم چه زیان هایی را برای ما به همراه دارد؟

ممکن است فرد دچار افسردگی، احساس نا امنی و مشکلات عدید دیگری شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *